FARKLI KÜLTÜRLERİN MUTFAĞINDAN KOLAY YEMEK ÖNERİLERİ




 SEBZELİ MAKARNA

Sebze ağırlıklı beslenmiyorsanız ve sebze yemeniz gerektiğini düşünüyorsanız, yemeğinize sebzeyi sokmanın en güzel yolu yemeğe havuç eklemek. Yani tarifimize göre havucu makarnaya eklemek harika bir fikir olacak. Havuç, kabak, mantar, soğan (veya buzdolabında ne varsa) doğrayıp sotelemek. Ardından sevdiğiniz, lezzetli, ya da sadece merak ettiğiniz bir sosu yemeğinize eklemek ve karıştırmak. 

AVGOLEMONO ÇORBASI

Yunan mutfağına ait olan bu çorba aslında bildiğimiz limonlu tavuk çorbası. Tek farkı içine pırasa giriyor. Havuç, pırasa ve soğanı soteliyorsunuz. Ardından et suyunu ve tavuğunu da ekliyorsunuz. Et suyunu yumurta ve limon suyu karışımına döküp sonradan yemeğe de ilave edebilirsiniz. Aslında orijinal Avgolemononun yapılışında pirinçte var. Ancak ben öyle sevmediğim için onu paylaşmak istemedim. 

YUNAN SALATASI

Bu dünyanın en basit yemeği olabilir. İçine Sadece marul, büyük beyaz peynir parçaları ve zeytin atılıyor. Son olarak da sevdiğiniz salata sosunu ilave ediyorsunuz. Ve sonuç olarak muhteşem bir öğle yemeği ya da ara öğün ortaya çıkıyor. 

PESTO SOSLU VE KABAKLI ERİŞTE 

Pesto sosuna başlarda çok önyargılıydım. Daha doğrusu fesleğene. Bildiğiniz gibi pesto sosu fesleğenin ezilmiş hali. Fesleğeni eziyorsunuz içine sarımsak, tuz, zeytin yağı, peynir, vs. atıyorsunuz. Bu sosun hazır halinde satılan kavanozları da var. Ancak ben kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Tabi ki taze fesleğenle 😉.  Biliyorsunuz ki bu tür yiyeceklerin güzelliği soslarında oluyor. Tercihen erişteye makarna da karıştırabilirsiniz. 

HİNDİ BURGER VE TATLI PATATES KIZARTMASI

Hindi köftenizi tereyağında pişirebilirsiniz. Ben en çok öyle seviyorum. Çünkü koyu Karatay'cıyım 😂. Ancak siz diğer yağlardan herhangi birini de kullanabilirsiniz. Hepsi olur. Etin üzerine en çok kekik ve maydanozu yakıştırıyorum. O yüzden tarife de kekik ve maydanozu koyuyorum. Ama siz sevdiğiniz diğer otları da ekleyebilirsiniz. Çünkü amacımız damak zevkine uydurmak. Herkesin damak zevki farklıdır. Eğer köfteyi hazır almıyorsanız. Hindiyi öğütün ve onu sonradan köfte haline getirin (böylesi en leziz olanı). Böyle yapacaksanız tereyağına hindiyi atın ve direk kekik ve maydanozu da ekleyin. Sonra patatesleri ince ince dilimleyin ve zeytinyağı ekleyin. Sonra altın kahverengi rengini alıncaya kadar pişirin. Pişme süreci kestiğiniz inceliğe göre değişecektir. 

EV YAPIMI PİZZA

İşte en sevdiğim yemek. Hiçbir zaman sevgilim kadar güzel yapamayacağım. Ancak size tarifini verecek kadar bende güzel yapabiliyorum 😂. Elbette evde kendi pizza hamurunuzu yapmanız en lezzetlisi olacaktır. Benim de en sevdiğim hamurunu kendi elimde açtığım pizza, ya da sevgilimin eliyle açtığı pizza. Siz de kendi elinizle açabilirsiniz. Ancak benim gibi ultra tembel huyunuz varsa bazlama üzerine ya da lavaşın üzerine pizzayı da deneyebilirsiniz. Emin olun bunlar da leziz olacak. Üzerini de dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Mantar, biber, sosis, sucuk vs. Burada işin püf noktası elle açtığınız hamuru güzel yoğurmak. Asla pes etmeyin. Başlarda elinize yapışabilir sonradan düzelecek, sabırlı olmakta fayda var.

ROMAİNE SOSU EŞLİĞİNDE KARPUZLU TURP SALATASI

Bu çok hafif ve zahmetsiz olan salataya karpuzlar harika renk verecek. Sosun tarifine gelecek olursak;
3 çay kaşığı dijon hardalı, 
2 tatlı kaşığı bal,
2 yemek kaşığı soya sosu,
Çay bardağının çeyreği kadar elma sirkesi, 
Sirkeyle aynı ölçüde limon suyu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yarım çay kaşığı tuz,
Bir tutam karabiber,
2 diş sarımsak,
1 adet turp.

Bu tariflerin hepsi harika tarifler. Hepsi test edildi onaylandı. Size de afiyet olsunnn...


Yorum Gönder

0 Yorumlar